maanantai 12. maaliskuuta 2012

Lapland part ett

Elikkä myö lähdettiin matkustamaan pohjoista kohti viikko sitten lauantaina klo 7 aamulla ekana vaihtopysäkkinä Pieksämäki. Matka meni nukkuessa ja suututti ehkä vähän kun säät oli ihan hyvät koko junamatkan ajan. Toisen kerran vaihettiin sitten Tampereella ja siitä sitten 8h Rovaniemelle. Meillä oli Tre-Rmi välillä sellanen neljän hengen pöytäpaikka ja meidän vastapäätä tuli istumaan 11v tyttö, jonka kanssa sitten höpöteltiin, syötiin karkkia ja pelattiin angry birdsiä Kokkolaan asti. 





Pohjanmaalla sattu erikoinen juttu, kun junassa ollu vanha pariskunta oli jäämässä pois Kauhavalla. Naisella oli dementia ja mies päätti lähteä käymään vessassa vähän ennen kun juna pysähty. Nainen hätäänty sitten kun mies lähti ja just sillä sekunnilla se juna pysähty asemalle. No se nainen meni sitten ulos junasta ja mie jäi ettimään sitä sinne junaan. Well... Sittenpä lähettiinki jo jatkamaan matkaa! Nainen jäi seisomaan tyhjälle asemalle pelkissä sisävaatteissa. ONNEKS sen naisen vieressä istunut henkilö tajus, että kyseinen nainen oli siellä asemalla ja tajus sanoa siitä tälle aviomiehelle. Konduktöörit soitti sitten pelastuslaitoksen sinne asemalle ja juna pysähty seuraavalla asemalla, josta taksi sitten haki miehen Kauhavalle takasin. Ja ei, ei voi selittää monimutkasemmin.

Illan hämärissä saavuttiin sitten Rovaniemelle ja mentiin mummolaan päästyämme suoraan saunaan. Oli muuten aika ihana tunne sen jälkeen lösähtää sänkyyn iltapalan kautta! Sunnuntaina lähettiin sitten puoliltapäivin ajamaan vielä pohjosempaan; Olokselle. Se on semmoinen pikkunen kiva laskettelukeskus Levin, Ylläksen ja Pallaksen vieressä. Jokaiseen kolmeen n. 30min matka. 




Muoniossa meitä odotti upee ilta-aurinko ja tunturimaisemat. 




Seuraavana päivänä lähettiin vähän kattelee ympärillemme. Tai siis mie kattelin, koska Matias on ollu tuolaa  noin tuhat kertaa heidän omien mökkiensä ansiosta. Oloksella oli menossa Audi Driving Experience eli jotkut saksalaiset oli tullu koeajamaan/testaamaan noita suoraan tehtaalta tulleita namupaloja. Siellä ne rälläs Muoniojoen jäällä ku pikkupojat ja myö kuolattiin vieressä. 
Someday there will be one of those in our carage, se on päätetty.


Käytiin kaakaolla Polar Kodassa ja oli kyllä kaunis kahvila :) Kaikki pöydät tuon lasikaton alta oli kyllä varattu Audin porukoille, mutta toinen puoli kahvilasta oli täysin vapaa takkoineen ja telkkareineen.


Iltapäivällä pyörähdettiin Ruotsissa ja vouvouvou kaikki oli ihan erilaista ja tietenki parempaa! Puut oli kauniimpia, tiet ehjiä ja lumi valkosempaa. Tai sitten ei. Mutta yks koominen asia kylläkin.. Aurinko alko paistaa pilvien välistä kun oltiin ajettu 1,5km :D


Ruotsista ajettiin suoraan Pallastunturille kattelemaan maisemia. Ja kyllähän noissa yli 800m korkeissa tuntureissa on sitä kattelemista! Very nice, aurinkokin alko sitten näyttäytyä iltaa kohti mentäessä.




Illan tapahtumista kirjotan lisää huomenna, koska nyt lähen hakemaan pikkuveljeä jääkiekkopelistä. Voin kertoo, että ei mikään paras ilta sitten ollutkaan...


Noora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti